Momenteel ben ik 13 weken zwanger en ik ben nog regelmatig enorm misselijk. Vooral 's ochtends en 's avonds krijg ik bijna geen hap door mijn keel. Tussendoor probeer ik dan maar zo veel mogelijk (verantwoord) voedsel naar binnen te werken, zodat ik de dag dan nog een beetje helder doorkom. Ik ben er wel achter gekomen dat een boterham met Nutella redelijk goed werkt 's ochtends, maar dat gaat nu wel wat vervelen. Het zou zo maar kunnen dat de misselijkheid de hele zwangerschap gaat duren en daarom ben ik op zoek gegaan naar lekkere en redelijk gezonde recepten. Mijn eerste recept op de 'Mooi Zwanger' blog is een ontbijt recept voor Cranberry-Sinaasappel scones.
Ingrediƫnten:
• 250gr zelfrijzend bakmeel
• 50 gram suiker
• snufje zout
• ¾ kopje gedroogde cranberries
• 230 ml karnemelk
• 60ml zonnebloemolie
• 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
• 1 groot ei
• snufje zout
• ¾ kopje gedroogde cranberries
• 230 ml karnemelk
• 60ml zonnebloemolie
• 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
• 1 groot ei
*als je bloem hebt gebruikt, zou ik er nog 2 theelepels bakpoeder aan toevoegen
Werkwijze:
1. Oven voorverwarmen op 200 graden celsius
2. In de kom: zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder), suiker, zout en cranberries. Roeren maar.
3. In een andere kom: karnemelk, olie, sinaasappelschil en ei. Roeren en meel-mix uit andere kom toevoegen.
4. Op een werkblad met bloem bestrooid de deeg kneden. Plat rollen tot ongeveer 2cm en met een glas rondjes uit het deeg steken. Daarna op bakpapier leggen en besprenkelen met een beetje karnemelk en suiker.
5. 10 minuten bakken en lekker warm eten met zoete room en jam!
Per scone: 174 cal
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten